این تابلو برق در دسترس اپراتورها قرار می گیرد و معمولاً حاوی سوئیچ ها، نشانگرها، کنترل کننده ها و دستگاه های سنسوری است که برای کنترل و مشاهده وضعیت و عملکرد تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرند.
علاوه بر این، این تابلو برق می تواند نشان ها، نمودارها و داده ها را در مورد تجهیزات نمایش دهد تا اپراتور به سادگی و به طور دقیق بتواند برنامه های مورد نیاز را اجرا کند.
استفاده از تابلو برق اپراتوری در جهت بالا بردن کارایی، افزایش ایمنی و کاهش خطاها و نقصها در عملیات انجام می شود.
ویژگی ها و استانداردهای لازم تابلو برق اپراتوری
پروژه های تابلو برق در ساتل تابلو طبق استاندارد IEC 61439-1 اجرا می شوند، به همین جهت از ورق گالوانیزه و هنجاریهای لازم برای ورق های ضدزنگ استفاده می شود.
از دیگر ویژگی های این نوع تابلو فرآیندهای برچسبگذاری موردی و کدگذاری رنگ کابل در بوردها به منظور سهولت مونتاژ، تشخیص مشکل، مداخله سریع در مشکل و حل مشکل انجام و اجرا میشوند.
از طرف دیگر بوردهای الکتریکی تولید شده توسط ما دارای گواهینامه های لازم هستند.
علاوه بر این، بوردها در برابر ذرات گرد و غبار و دیگر موارد مشابه مقاوم هستند.
تمام قطعات به کار برده شده در پروژه ساخت این تابلوها از کیفیت لازم برخوردار بوده و تست لازم بر روی آنها انجام شده است.
همچنین دارای گواهی نامه های لازم بوده و طبق استانداردهای جهانی باید ساخته شوند.
با توجه به آنچه گفته شد در صورت خرابی، این نوع تابلو برق هشدارهای لازم را اعلام می کند و لازم نیست کل سیستم برای عیب یابی قطع شود. دیگر مزیت این نوع تابلو برق، سهولت در استفاده و دقت آن است.
از دیگر مزیت های این نوع تابلو برق می توان به صرفه جویی در هزینه ها و کاهش دادن فضای اشغال شده، اشاره کرد.
بخش ها و اجزای تابلو برق پیانویی
تابلو برق پیانویی دارای طراحی ویژه ای بوده که برای سهولت استفاده اپراتور برای دسترسی به پنل های مختلف کنترل خطوط تولید و کلیدهای فرمان ساخته و اجرا می شوند.
به همین جهت دارای ظاهر متفاوتی نسبت به دیگر تابلو برق ها هستند و شامل سه بخش بوده که به یکدیگر متصل هستند و هر بخش نیز ویژگی ها و قسمت های مختلفی دارند که در ادامه به آنها پرداخته می شود:
قسمت پایینی تابلو برق از نوع پیانویی
این قسمت از تابلو که شبیه به کابینت بوده شامل قطعات اصلی مانند سوئیچینگ، مینیاتوری ها، کلیدهای خودکار، مدار شکن ها، ایزولاتورها، PLC، کنتاکتورها و رله های حفاظتی است.
قسمت میانی یا صفحه مربوط به زیر دست اپراتور
این صفحه افقی نیز شامل کلیدهای کنترلی است. با کلیدها و دکمه های تعبیه شده بر روی این صفحه پیانویی، اپراتور می تواند فرمان ها و کنترل های لازم را داشته باشد. این کلیدهای کنترلی شامل کلیدهای یک طرفه، کلیدهای دو طرفه، شاسی های استارت و شاسی های استپ می باشند.
قسمت بالایی تابلو برق از نوع پیانویی
این قسمت از تابلو برق اپراتوری شامل قطعات هشدار دهنده جهت دید بهتر برای اپراتور نصب شده است. این قطعات شامل انواع چراغ آژیرها، آمپرمتر از نوع تابلویی و انواع سیگنال ها هستند.
قیمت تابلو برق اپراتوری
قیمت تابلو برق اپراتوری به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوع تابلو برق: تابلو برقهای اپراتوری در انواع مختلفی مانند تابلو برقهای فشار ضعیف، تابلو برقهای فشار متوسط، و تابلو برقهای فشار قوی تولید میشوند. قیمت تابلو برقهای اپراتوری فشار ضعیف معمولاً کمتر از تابلو برقهای اپراتوری فشار متوسط و فشار قوی است.
- جنس بدنه: تابلو برقهای اپراتوری معمولاً از جنس فلز یا پلاستیک ساخته میشوند. قیمت تابلو برقهای اپراتوری فلزی معمولاً بیشتر از تابلو برقهای اپراتوری پلاستیکی است.
- اندازه تابلو برق: تابلو برقهای اپراتوری بزرگتر معمولاً گرانتر از تابلو برقهای اپراتوری کوچکتر هستند.
- تجهیزات نصب شده در تابلو برق: تابلو برقهای اپراتوری معمولاً دارای تجهیزاتی مانند کلیدهای فرمان، شاسیهای استارت و استپ، چراغهای سیگنال، نمایشگرها، و سایر تجهیزات کنترلی هستند. قیمت تابلو برقهای اپراتوری با تجهیزات بیشتر، معمولاً بیشتر است.
- کیفیت ساخت: کیفیت ساخت تابلو برقهای اپراتوری نیز بر قیمت آنها تاثیر میگذارد. تابلو برقهای با کیفیت بالاتر معمولاً گرانتر هستند.
- برند سازنده: برند سازنده تابلو برقهای اپراتوری نیز میتواند بر قیمت آنها تاثیرگذار باشد. تابلو برقهای تولید شده توسط برندهای معتبر معمولاً گرانتر هستند.
در اینجا به برخی از عواملی که میتوانند بر قیمت تجهیزات نصب شده در تابلو برق اپراتوری تاثیرگذار باشند اشاره میکنیم:
- نوع تجهیزات: تجهیزاتی مانند کلیدهای فرمان، شاسیهای استارت و استپ، چراغهای سیگنال، نمایشگرها، و سایر تجهیزات کنترلی، در انواع مختلفی تولید میشوند. هر نوع تجهیزات دارای ویژگیهای خاص خود است و قیمت متفاوتی دارد.
- ولتاژ کاری: تجهیزات نصب شده در تابلو برق اپراتوری معمولاً در ولتاژهای کاری مختلفی مانند 24 ولت، 110 ولت، و 220 ولت تولید میشوند. ولتاژ کاری تجهیزات بر قیمت آنها تاثیر میگذارد.
- جریان کاری: تجهیزات نصب شده در تابلو برق اپراتوری معمولاً در جریانهای کاری مختلفی مانند 10 آمپر، 20 آمپر، و 30 آمپر تولید میشوند. جریان کاری تجهیزات بر قیمت آنها تاثیر میگذارد.
- کیفیت ساخت: کیفیت ساخت تجهیزات نصب شده در تابلو برق اپراتوری بر قیمت آنها تاثیر میگذارد. تجهیزات با کیفیت بالاتر معمولاً گرانتر هستند.
- برند سازنده: برند سازنده تجهیزات نصب شده در تابلو برق اپراتوری نیز میتواند بر قیمت آنها تاثیرگذار باشد. تجهیزات تولید شده توسط برندهای معتبر معمولاً گرانتر هستند.
در مجموع، میتوان گفت که قیمت تابلو برق اپراتوری متغیر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای محاسبه قیمت دقیق تابلو برق اپراتوری، باید مشخصات دقیق تابلو برق، از جمله نوع تابلو برق، جنس بدنه، اندازه تابلو برق، تجهیزات نصب شده در تابلو برق، کیفیت ساخت، و برند سازنده را در نظر گرفت.
در اینجا به برخی از قیمتهای تابلو برق اپراتوری در بازار اشاره میکنیم:
- تابلو برق اپراتوری فشار ضعیف با بدنه فلزی و اندازه متوسط، با تجهیزاتی مانند کلیدهای فرمان، شاسیهای استارت و استپ، چراغهای سیگنال، و نمایشگرها، معمولاً بین 5 میلیون تومان تا 10 میلیون تومان قیمت دارد.
- تابلو برق اپراتوری فشار متوسط با بدنه فلزی و اندازه بزرگ، با تجهیزاتی پیشرفتهتر، معمولاً بین 10 میلیون تومان تا 20 میلیون تومان قیمت دارد.
- تابلو برق اپراتوری فشار قوی با بدنه فلزی و اندازه بسیار بزرگ، با تجهیزات بسیار پیشرفته، معمولاً بیش از 20 میلیون تومان قیمت دارد.
البته این قیمتها فقط به عنوان یک تقریبی هستند و ممکن است در زمانهای مختلف و در مناطق مختلف، متفاوت باشند.